Innehåll för helgen

StorsjöEvent

Naturliga upplevelser som ger bestående minnen Innehåll i vår Retreatweekend 

Yoga, meditation och coachingsamtal
Yogaklasserna under helgen utgår från Poweryoga som är en dynamisk yogaform, skapat utifrån framförallt hatayoga. Alla deltar utifrån egna förutsättningar och dagsform. Poweryogan arbetar igenom din kropp, får den att landa och ger utrymme för återhämtning. Du kommer även att med hjälp av meditation få möjlighet att stanna upp och blicka inåt för att skapa välmående. Vi yogar på en nivå som passar såväl nybörjare som erfarna. Annelie Lindeberg kommer att hålla i yogapassen och meditationen. 

Det kommer också att finnas möjlighet att boka enskilda coachsamtal med Annelie om du vill gå vidare i din personliga resa.


Massage
Under den här retreathelgen får deltagarna möjlighet att få massage av den otroligt duktiga massageterapeuten Mona Nixon som är Norrdans egna massör. Hon har även varit OS-massör och tagit hand om våra svenska olympier.  Din dagsform får avgöra om vi använder oss av tuff pressur-/ triggerpunktsbehandling eller mjuk och smärtfri vilolägesbehandling ( SCS).

Långvarig fysisk och psykisk stress sliter oerhört på kroppen. Vi vet att massage har en lugnande inverkan på oss. Musklerna blir mjukare och blodcirkulationen förbättras. När vi kommer ner i varv ger vi kroppen möjlighet till återhämtning. Under återhämtningsfasen börjar kroppen läka på olika sätt. Positiva effekter är bl.a att näringsupptaget från tarmarna förbättras, blodtryck och blodfetter sjunker, hjärtat slår lugnare, tanke-och koncentrationsförmågan förbättras. Är vi mer avslappnade kan vi andas mer effektivt med förbättrad syresättning av blodet. Slaggprodukter transporteras bort med den ökade blodcirkulationen och ersätts med näringsämnen som tarmarna tagit upp. Immunförsvaret förstärks, och vi får bättre motståndskraft mot infektioner och håller oss friskare.

Skogsspa
Med himmeln som tak badar du i stärkande örtbad med en vedeldad bastu bredvid där du får svettas ut alla gifter och mjuka upp kroppen. Den vågade, doppar av sig i Storsjöns kristallklara, svalkande vatten. Du kan också gå en massagevandring och få en naturlig zonterapi, som ger en stimulans av fotens reflexzoner och stimulerar ämnesomsättningen, blodcirkulationen, matsmältningen och stödjer den självläkande processen i kroppen. 

Ät dig frisk
Enligt Världshälsoorganisationen, WHO, kan 80 procent av hjärt- och kärlsjukdomarna, 90 procent av all typ 2-diabetes och 30 procent av alla cancersjukdomar förebyggas med bättre matvanor, rökstopp och tillräckligt med fysisk aktivitet. Felaktig kost skapar ohälsa. Inflammationer är ett viktigt verktyg som ditt immunförsvar använder för att läka ut störningar i kroppen. Men om de blir för många och för långvariga kan de leda till skador i kroppen och sjukdomstillstånd. Det spelar med andra ord stor roll vad vi äter. Vi kommer under helgen att beröra ämnet och äta god, hälsosam mat.

Lantligt boende som stimulerar dina sinnen
Vi kommer att bo i gemensamma stugor. De boende vi erbjuder i Utansjön/ Storsjö är timrade stugor med vedeldning som enda uppvärmning. Finns det något mer rogivande än att höra hur det sprakar i spisen? I Utansjön kommer du verkligen nära naturen, lugnet och tystheten. Utan ström och rinnande vatten måste du fylla dagarna med det mest primitiva, elda i järnspisen och få tid för dina egna tankar. Det primitiva livet är oerhört rogivande för en stressad själ.

Fjällvandring

Under lördagen gör vi oss en oförglömlig fjälltur från Tossåsen till vindskyddet i bergspasset Lunndörren, där vi stannar och rastar och äter medhavd lunch. Vi tar oss fram längs natursköna stigar och upplever Ljungdalsfjällens storslagenhet.


Under vandringen kommer vi även att stanna till för lite yoga på fjället, samtidigt som vi insuper den friska och rogivande luften. När vi kommer tillbaka är vi väl förtjänta av ett härligt varmt örtbad och bastu.

KONTAKTA OSS GÄRNA

Vi bygger paket efter dina behov. Kontakta oss för vidare information.

info@storsjoevent.se

VI FINNS PÅ FACEBOOK

På Facebook kan du följa oss och alla våra äventyr: https://www.facebook.com/Storsjöevent